U bent hier

Avondcollege voor raadsleden - Utrecht

29
mei

Avondcollege voor raadsleden - Utrecht

Je bent alweer even aan het werk na de gemeenteraadsverkiezing. Maar de praktijk is nog best ingewikkeld. Voor het A&O fonds Gemeenten alle aanleiding om het A&O Avondcollege voor Raadsleden te organiseren. Dat gebeurt door raadsleden met veel ervaring het verhaal te laten vertellen. Met oog voor de praktijk en de details die alleen zij kunnen weten. Daarnaast koppelt het A&O Avondcollege de praktijk aan de actuele thema’s die spelen bij jouw gemeente: het Sociaal Domein, het Fysiek Domein (de Omgevingswet), de Digitale Overheid en Gemeenschappelijke Regelingen/Samenwerking. Wat speelt er op deze thema’s? Wat komt er als raadslid op deze thema’s op je af? En bovenal: wat is je rol als raadslid op deze thema’s?

Het A&O fonds Gemeenten biedt een goed gevuld avondprogramma waarin je aan de hand van de praktijk wordt meegenomen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Sociaal Domein, het Fysiek Domein (de Omgevingswet), de Digitale Overheid en de Gemeenschappelijke Regelingen/Samenwerkingen. Er wordt ingegaan op praktische zaken, instrumenten en vaardigheden die voor elk raadslid van belang zijn. Vragen die in dit avondcollege de revue passeren zijn onder andere: Hoe pak je de juiste rol binnen jouw gemeenteraad? En hoe kun je binnen de raad samenwerken met andere partijen en het college? Welke instrumenten heb je als raadslid tot je beschikking? Hoe zit de begrotingscyclus in elkaar? Hoe ga je om met (social) media? Hoe geeft je burgerparticipatie vorm en hoe voorkom je dat je ten onder gaat in allerlei (digitaal) papier dat je als raadslid over je uit krijgt gestort?

Opbrengst van de avond

Je loopt naar buiten met een frisse blik op jouw rol als raadslid en bent op de hoogte van de actualiteit van 4 belangrijke thema’s binnen de gemeente. Daarnaast beschik je over praktische voorbeelden en oplossingen vanuit andere gemeenten die je in jouw gemeente kunt toepassen.

Programma

  • 17.00 – 18.00 Inloop met avondmaaltijd en de mogelijkheid om bij te praten met collega’s uit andere gemeenten
  • 18.00 – 19.00 Eerste deel van het inhoudelijke programma
  • 19.00 – 19.15 Korte break
  • 19.15 – 20.25 Tweede deel van het inhoudelijke programma
  • 20.25 – 20.30 Plenaire afsluiting

Sprekers

  • Frank Rozenberg, raadslid in gemeente Leidschendam-Voorburg en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
  • Karin Sleeking, directeur van het A&O fonds Gemeenten (en voormalig raadslid) gaan tijdens deze avond met jou in gesprek.

Tijdens het programma is er veel tijd om te netwerken met collega-raadsleden en vragen te stellen aan de sprekers.

Datum en locatie

  • Woensdag 29 mei 2019, 17.00-20.30 uur
  • Karel V, Geertebolwerk 1, 3511 XA Utrecht

Kosten

Deelname is gratis. Alleen wanneer je niet aanwezig kunt zijn en jij je niet tijdig afmeldt, worden er kosten in rekening gebracht (€ 75,-) per gemist dagdeel. Afmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor de start van de bijeenkomst.

Geef je op!

Aanmelden kan via deze pagina. Meer informatie via may.yalcin@aeno.nl o.v.v. Het A&O Avondcollege.