GEANNULEERD: Bijeenkomst Werkgeversfunctie (Haarlem)

12 juni 2024

LET OP: Deze bijeenkomst is geannuleerd.

Vervangende bijeenkomst? Klik hier voor het overzicht!

 

De gemeenteraad is de werkgever van de griffier en één van de belangrijkste gesprekspartners van de griffier aangaande het functioneren van de raad én de griffie. Goed werkgeverschap is mede bepalend voor de taken en ondersteuning door de griffie.

Voor griffiers en raadsleden, die actief zijn in de werkgeverscommissie, organiseert de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden samen met de Vereniging van Griffiers bijeenkomsten in het hele land over de wisselwerking van goed werkgeverschap en de juiste ondersteuning. 

Wat kunnen we leren van elkaar? Wat zijn de succesverhalen? En waar is verbetering mogelijk?

Inhoud

Aandacht zal uitgaan naar de professionalisering van het werkgeverschap en op welke wijze de (professionaliteit van de) werkgeverscommissie aanjager van professionalisering van de griffie kan zijn.

Daarnaast aandacht voor het komen tot een griffier die op voet van gelijkwaardigheid namens de raad in de driehoek met burgemeester en gemeentesecretaris de raad goed in positie kan brengen en houden, het investeren in de omvang van de griffie en het ontwikkelen van de ondersteuning van de raad.

Uiteraard is er ruimte voor vragen, tips en een goed gesprek om te zorgen voor de optimale verhouding tussen raad en griffier.

Praktische informatie

  • Locatie: Stadhuis Haarlem (Grote Markt 2, 2011 RD Haarlem)
  • Tijd: 19:30 - 21:30 (Inloop vanaf 19:00)
  • Griffierskring: Haarlem e.o.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.