Collectief leren voor en door raadsleden - Utrecht

10 oktober 2019

Voor raadsleden is een van de grootste uitdagingen om te werken aan een sterke raad die er toe doet. In verschillende gemeenten besteden raadsleden tijd en energie hoe zij samen tot een sterkere, beter functionerende raad kunnen komen. Deze ervaringen en inzichten willen we delen en bespreken tijdens de bijeenkomst over collectief leren door raadsleden.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert op donderdag 10 oktober a.s. de bijeenkomst´Collectief leren voor en door Raadsleden'. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Social Impact Factory (Vredenburg 40, 3511 BD, Utrecht).

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15:30 uur: Inloop
  • 16:00 uur: Start bijeenkomst
  • 16:10 uur: Teamleren: Hoe werkt collectief leren in de praktijk?

Bevindingen van het project “Teamleren” door raadsleden vanuit de deelnemende gemeenten (Goirle, Langedijk, Lelystad en Molenlanden) en projectbegeleider Alinda van Bruggen van WagenaarHoes.

  • 16.35 uur: Project Competentiescan: Persoonlijk leren versus Teamleren

Bevindingen van het project “Competentiescan” door raadsleden uit de deelnemende gemeenten (Beuningen, Utrecht en Zaanstad) en projectbeleiders Jan van Leijenhorst en Michiel Bus van Berenschot

De competentiescan is een individueel middel voor raadsleden om te zien op welke punten zij zich kunnen ontwikkelen. In het project is vervolgens gekeken hoe raadsleden op basis van de individuele competentiescan samen kunnen leren.

  • 17.00 uur: Gezamenlijk leren als Raad en de digitale leeromgeving

Bevindingen van de ervaringen van collectief leren binnen de gemeente De Wolden, Aalten en Papendrecht, door Ellie Potiek, opleidingsmedewerker van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

  • 17.20 uur: Pauze met soep en broodje
  • 17.45 uur: Groepsessies: Wat zijn de belangrijkste kansen en opbrengsten voor collectief leren door raadsleden? Tegen welke belemmeringen lopen we aan in de praktijk en wat zou kunnen helpen en ondersteunen bij het proces van collectief leren?
  • 18.40 uur: Plenaire slotsessie: Bespreken van de belangrijkste conclusies van de bijeenkomst en de reflectie daarop door Paula Veltink, lecturer HRM Hogeschool Utrecht.
  • 19.00 uur: Afsluiting

Meer informatie

Deelname aan de bijeenkomst is volledig kosteloos. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Voor vragen over de bijeenkomst kunt u altijd contact opnemen via info@raadsleden.nl of tijdens kantooruren via 070-373 8195. We zien u graag op 10 oktober!

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.