Dag van het Bestuur (Leiden)

- uur

Dé vraag op deze dag luidt: hoe kunnen we de decentrale democratie en het bestuur nog responsiever en slagvaardiger maken? Met meer dan vijfhonderd deelnemers en meer dan honderdtwintig (!) sprekers bundelen we de denkkracht op weg naar nieuwe oplossingen.

Laat je inspireren door topwetenschappers, bevlogen bestuurders, actieve volksvertegenwoordigers en kritische ervaringsdeskundigen. Zij geven kleur aan de bestuurlijke uitdagingen waar we in Nederland voor staan, schetsen de dilemma’s die ze daarbij zien en natuurlijk de oplossingsrichtingen.

Tal van actuele onderwerpen komen voorbij: hoe ga je slagvaardig om met een acute crisis zoals de opvang van Oekraïners? Hoe geef je ruimte aan de maatschappelijke betrokkenheid van je inwoners? Hoe werk je effectief samen met alle mogelijke stakeholders aan complexe opgaves als de energietransitie en de woningbouw? Hoe versterk je de weerbaarheid van het lokaal- en regionaal bestuur?

Porgramma

09.15 - 10.00 uur | Ontvangst in de Stadsgehoorzaal Leiden

10.00 - 11.15 uur | Openingsprogramma onder leiding van Marceline Schopman met minister Hanke Bruins Slot, burgemeester Henri Lenferink en hoogleraren Geerten Boogaard, Theo Schuyt en Katrien Termeer.

11.15 - 11.35 uur | Pauze, ondertekening van de Code Interbestuurlijke Verhoudingen

11.35 - 12.25 uur | Deelname aan één van de zes verdiepingscolleges

12.25 - 15.30 uur | Het verdiepingscollege dat je hebt gekozen, vormt de inleiding voor werkbezoeken op locaties in en om Leiden, waar we met lokale partijen, gemeenten en maatschappelijke partners kijken naar hoe (lokaal) bestuur in de praktijk uitpakt. We gaan in groepen van 25 deelnemers te voet, per boot, fiets of bus naar de locaties toe.

15.30 - 16.30 uur | Plenair slot in de Stadsgehoorzaal

16.30 - 17.30 uur | Netwerkborrel

Aanmelden 

Bekijk het uitgebreide programma en schrijf je in op de website Dag van het Bestuur.

Praktische informatie

Locatie
Hoofdlocatie van de Dag van het Bestuur is de Stadsgehoorzaal in Leiden
Adres: Breestraat 60, 2311 CS Leiden.

De Stadsgehoorzaal is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het ca 12 minuten lopen. Of neem de OV-fiets vanaf het station. De fiets kan gestald worden in de Waagstalling (Breestraat 82), op 2 minuten lopen van de Stadsgehoorzaal. Ook stoppen verschillende bussen in de buurt.

Kom je met de auto? De dichtstbijzijnde parkeergarages, beiden gelegen op 10 minuten loopafstand, zijn:
- Parkeergarage Lammermarkt (Lammermarkt 20P)
- Parkeergarage Garenmarkt (Korevaarstraat 26)

Kosten & annulering
Deelname aan de Dag van het Bestuur is gratis. 

Contact
Wil je meer inhoudelijke informatie over de Dag van het Bestuur of heb je een vraag of opmerking?
Mail dan naar info@dagvanhetbestuur.nl

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.