Hoe als raadslid om te gaan met windmolens en zonneparken?

6 mei 2022

Wil je als raadslid na de raadsverkiezingen een goede start maken, dan mag je deze sessie over hoe om te gaan met windmolens, zonneparken én de ombouw tot aardgasvrije wijken, niet missen! Mocht je vragen hebben, dan worden deze beantwoord door Huri Sahin, thema-expert volksvertegenwoordiger op het gebied van energiestrategie.

Programma

10.00 uur - Opening door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
10.05 uur - Start bijeenkomst Huri Sahin
10.45 uur - Pauze
10.55 uur - Vervolg bijeenkomst 
11.30 uur - Afsluiting bijeenkomst

Praktische informatie

De sessie vindt plaats op zoom en deelname is gratis.
De bijeenkomst is gericht op nieuwe raadsleden met weinig tot geen kennis over het onderwerp, maar ervaren raadsleden zijn ook welkom.

Huri Sahin

Huri Sahin, directeur LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie. Huri Sahin is voor LOKAAL werkzaam geweest als thema-expert volksvertegenwoordiger bij het Nationaal Programma Regionale Energietransitie en heeft in deze rol volksvertegenwoordigers geadviseerd over hun rol bij de regionale energiestrategieën. Daarnaast is Huri Sahin lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur en heeft zij jarenlange politiek-bestuurlijke ervaring o.a. als gemeenteraadslid in Zoetermeer, Statenlid en wethouder.

Meer informatie

De werking van het energiesysteem is hier op een begrijpelijke manier beschreven.
Raadsleden kunnen meer betrokken worden bij de warmtetransitie.
Om gemeenteraden te ondersteunen heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangrijkste stappen bij aanvang van een nieuwe raadsperiode op een rij gezet in negen raadstegels. 

 

Aanmelden

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.