U bent hier

Hoe maak je een veiligheidsplan?

13 mei 10:00 - 11:45 uur

Hoe maak je een veiligheidsplan?

Wil je als raadslid na de raadsverkiezingen een goede start maken, dan mag je deze sessie over hoe je een veiligheidsplan maakt niet missen! In deze bijeenkomst gaat Lilian Tieman, adviseur bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, specifiek in op de vraag wat een Integraal Veiligheids Plan (IVP) is, welke rol je als raadslid hierin hebt en neemt ze enkele lokale en landelijke veiligheidsonderwerpen onder de loep.

Ook zal er worden ingegaan over hoe je als raadslid het veiligheidsplan en de voortgang daar van op de raadsagenda zet en welke partners je hiervoor kunt uitnodigen. Tot slot komt ook de verdieping van het cameratoezicht ter sprake in deze interactieve sessie. Specialist Rodney Haan zal hier verder op ingaan. 

Programma

10.00 uur - Opening door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
10.05 uur - Start van de sessie met Lilian Tieman (CCV)
10.50 uur - Pauze
11.00 uur - Vervolg van de sessie
11.45 uur - Afsluiting bijeenkomst

Praktische informatie

Deelname is gratis.

De sessie zal digitaal plaatsvinden via Zoom. U krijgt een dag van tevoren de link toegestuurd waarmee u de sessie(s) kunt bijwonen. U hoeft hiervoor geen app te downloaden, dit kan via uw webbrowser.

Meer informatie

Wij vinden het van groot belang dat de raad op een goede manier gebruik maakt van hulptroepen. Om gemeenteraden te ondersteunen heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangrijkste stappen bij aanvang van een nieuwe raadsperiode op een rij gezet in negen raadstegels. 

Aanmelden