Lokale publieke verantwoording, #hoedan?

- uur

Symposium Delftse Rekenkamer

Voor het functioneren van de lokale democratie is inzicht in de besteding van publiek geld een voorwaarde. Werden in 2006 lokale rekenkamers opgericht, Delft was met het eerste lokale rekenkameronderzoek in 1988 zijn tijd ver vooruit. Het 30-jarig bestaan van de Delftse rekenkamer, de oudste lokale rekenkamer van Nederland, vieren wij dan ook met een symposium. Aansluitend heffen we het glas en kunt u het museum bezoeken. Centraal staat de vraag hoe lokale publieke verantwoording eruit zou moeten zien en wat dat betekent voor gemeenteraden en lokale rekenkamer(commissies) de komende vier jaar.

Sprekers zijn onder andere drs. Francine Giskes, collegelid van de Algemene Rekenkamer en prof. dr. Klaartje Peters, bijzonder hoogleraar lokaal en regionaal bestuur aan de universiteit Maastricht. Daarnaast leveren de burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt en leden van de gemeenteraad een inbreng.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 14 juni, 15.30-17.30 uur

Waar: Museum Prinsenhof, Sint Agathaplein 1, Delft

Website: www.delftserekenkamer.nl

U kunt zich aanmelden door een e-mail (met naam en aantal deelnemers) te sturen naar DRK30jaar14juni18@delft.nl. Nadere informatie via ambtelijk secretaris Marike Schoeman, tel. 06 5357 4246.

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.