Maatschappelijk vastgoed op de (burger)begroting

4 oktober 2018

Op donderdag 4 oktober is een bijeenkomst over de burgerbegroting in relatie tot maatschappelijk vastgoed. Voor raadsleden is de bijeenkomst een mooi moment om te ontdekken hoe een burgerbegroting hen kan helpen bij het nemen van raadsbesluiten.

Het inhoudelijke deel van de bijeenkomst wordt door Joop Hofman voor z’n rekening genomen. Hofman presenteert zijn visie, ervaringen en verwachtingen rondom het fenomeen ‘burgerbegroting’. Hofman is een groot voorstander van burgerparticipatie en realiseert zijn ambities op dat gebied in het bedrijf Rode Wouw, dat concepten ter bevordering van burgerparticipatie ontwikkelt. De burgerbegroting is één van die concepten.

Burgerbegroting in raadsbesluiten

Op 4 oktober gaat het om de vraag ‘kan de burgerbegroting als instrument ingezet worden om met inwoners keuzes te maken wat betreft het accommodatiebeleid?’ We kijken daarbij onder meer naar de toegevoegde waarde van een burgerbegroting voor raadsleden, die zo’n begroting kunnen gebruiken bij het nemen van raadsbesluiten. Ook passeren enkele voorbeelden de revue van gemeenten die al ervaring hebben met het inzetten van burgerbegrotingen.

Programma

  • 09.30 Inloop met koffie en thee
  • 10.00 Aftrap door Patrick Gering (trekker netwerk Beleid & Vastgoed)
  • 10.10 Presentatie Joop Hofman (Burgerbegroting en relatie met maatschappelijk vastgoed)
  • 10.45 Praktijkoefening met burgerbegroting aan de hand van een casus
  • 11.15 Terugkoppeling van de ervaringen
  • 11.30 Verkenning (in groepjes) van kansen burgerbegroting voor keuzes in accommodatiebeleid
  • 12.00 Plenaire terugkoppeling en discussie
  • 12.30 Netwerklunch

Datum: donderdag 4 oktober

Tijd: 10.00-13.00 uur

Locatie: De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort

Meedoen?

De bijeenkomst is gratis voor deelnemers aan de netwerken Beleid & Vastgoed en Financiële Experts van Bouwstenen voor Sociaal. Overige belangstellenden kunnen meedoen voor € 150,- (exclusief BTW). U kunt zich hier aanmelden.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.