Masterclass: Wegwijs in de rol van toezichthouder

16 juni 2022

Onder het motto 'bezint eer u begint' houdt Bestuurderscentrum-Academy en Maastricht University in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en Statenlidnu een (online) bijeenkomst waar de deelnemers wegwijs gemaakt worden in de wereld die toezicht houden heet. Deze sessie is specifiek gericht op volksvertegenwoordigers. De inhoud van deze bijeenkomst is gebaseerd op de vier kerntaken van een toezichthouder:

  • het houden van toezicht op de algemene gang van zaken
  • het goedkeuren van besluiten van de RvB/het CvB
  • het geven van advies
  • het uitoefenen van de werkgeversrol over de bestuurders

Diverse aspecten komen aan bod zoals ethische dilemma’s, integriteit, financieel en strategisch toezicht houden, risicomanagement, bestuurdersaansprakelijkheid, governancecodes, boardroomdynamiek en de ontwikkelingen in het toezicht houden.

 

Meer informatie

De kosten bedragen € 295,-. (Vrijgesteld van btw.) Deze bijeenkomst staat open voor leden van de Vereniging voor Statenleden en Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Bent u volksvertegenwoordiger maar géén lid van deze verenigingen? Dan betaalt u bovenop de kosten van deze bijeenkomst de Lidmaatschapskosten van € 79,- (excl. btw) en wordt u lid van Bestuurderscentrum. Aanmelden kan hier.

Geaccrediteerd

Maastricht University School of Business and Economics is geaccrediteerd door EQUIS (European Quality Improvement System), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) en AMBA (Association of MBAs). De Universiteit voldoet daarmee aan de voorwaarden die onder andere VTW, Aedes en NBA stellen aan de toekenning van PE-uren. U ontvangt na afloop een certificaat van Maastricht University School of Business and Economics.

Meer lezen over toezicht houden als raadslid? Bekijk dan onze module Menukaart Toezicht (gericht op Interbestuurlijk Toezicht (IBT)) of de E-learning Wmo toezicht voor raadsleden op onze digitale leeromgeving.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.