Meedoen en meepraten: Kleur in de Raad

6 juli 2022

Tijdens deze tweede sessie van Kleur in de Raad gaan wij opnieuw het gesprek voeren met raadsleden met een niet geheel Nederlandse achtergrond. Dit om te achterhalen of er belemmeringen zijn én welke verbeterpunten wenselijk zijn om het meedoen, meepraten en meebesluiten van deze raadsleden te bevorderen. De focus ligt hierbij op het proces van collegevorming.

Zo gaan we in op vragen als: Wat was jouw rol bij de collegevorming en op welke manier was je hierbij betrokken? Mocht je daadwerkelijk meebesluiten of mocht je alleen meedoen en/of meepraten? Daarnaast hoor je wat de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden voor je kan betekenen om eventuele verbeteringen aan te brengen. De vereniging is namelijk een belangenvereniging die zich inzet voor alle raadsleden, burgerraadsleden, commissieleden en fractieondersteuning. 

Programma

19.30 uur - Opening
19.35 uur - Terugblik eerste bijeenkomst: Meedoen en Meepraten
19.45 uur - Wat was/is je rol bij de coalitievorming? 
20.15 uur - Hoe zie je een eventueel vervolg van Meedoen en Meepraten? 

Praktische informatie

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de eigen middelen van onze vereniging. Wij bieden u deze bijeenkomst kosteloos aan. Wij verzoeken u vriendelijk ons tijdig te laten weten wanneer u verhinderd bent.

De sessies zullen digitaal plaatsvinden via Zoom. U krijgt een aantal dagen van tevoren een link toegestuurd waarmee u de sessie(s) kunt bijwonen. U hoeft hiervoor geen app te downloaden, dit kan via uw webbrowser.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.