Motiemarkt voor gemeenteraden (Lelystad)

28 maart 2024

Op de Motiemarkt kunnen inwoners, wijken, verenigingen etc. hun idee voor de stad promoten. Het idee wordt, als er voldoende belangstelling is, omgezet in een motie. Met een vooraf vastgesteld budget wordt er vervolgens gestemd over alle moties. Bij een meerderheid worden de ideeën uitgevoerd. Van het begin tot het einde werken raadsleden samen met de inwoners om ideeën om te zetten naar moties.

In verbinding met de inwoners
In Lelystad zijn inmiddels 7 Motiemarkten en 1 KinderMotiemarkt georganiseerd. Dit is een ontzettend waardevol ‘instrument’ om in verbinding te komen met de inwoners. Zo komen er, naast het uitvoeren van ideeën, ook samenwerkingen in de stad op gang. Graag delen we waarom alle gemeenten in Nederland zo’n Motiemarkt zouden moeten organiseren. We vertellen je ook alles over de do’s and don’ts rondom de organisatie. Natuurlijk hopen we ook iets vanuit jouw gemeente op te steken.

Deelname aan dit geheel verzorgde dagdeel is kosteloos. Wil je hier bij zijn? Stuur een mailtje naar griffie@lelystad.nl en we houden je op de hoogte.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.