Nieuw in de raad - Hoe krijg je grip op de financiën en de begroting?

22 april 2022

Wil je als raadslid na de raadsverkiezingen een goede start maken, dan mag je deze sessie over financiën en de begroting niet missen! Tijdens deze bijeenkomst zal Jan Verhagen, beleidsmedewerker financiële verhoudingen, op interactieve wijze in gaan op hoe financiën van gemeenten in elkaar zitten en waar de stuurruimte zit bij een begroting. Daarnaast zal hij tips aan raadsleden geven over hoe zij zich op een effectieve manier kunnen bezighouden en kunnen inzetten met betrekking tot de gemeentefinanciën. 

Programma

10.00 uur - Opening door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
10.05 uur - Start van de sessie met Jan Verhagen
10.40 uur - Pauze
10.50 uur - Vervolg van de sessie
11.15 uur - Afsluiting bijeenkomst

Praktische informatie

Deelname is gratis.

De sessies zullen digitaal plaatsvinden via Zoom. U krijgt een aantal dagen van tevoren een link toegestuurd waarmee u de sessie(s) kunt bijwonen. U hoeft hiervoor geen app te downloaden, dit kan via uw webbrowser.

Competenties

Met het deelnemen aan deze activiteit werk je aan de competenties onderhandelen (niveau 1, 2 & 3), samenwerken (niveau 3), analytisch vermogen (niveau 1, 2 & 3) en resultaatgerichtheid (niveau 1, 2 & 3). Competenties zijn specifieke eigenschappen, kennis of vaardigheden waarover raadsleden moeten beschikken om
succesvol te functioneren. Benieuwd naar hoe deze competenties bij jou zijn ontwikkeld? Vul dan de Competentiescan in. Meer lezen over de 10 competenties van een raadslid + de 2 extra competenties van fractievoorzitters, klik hier.

Meer informatie

Het is van groot belang dat de raad op een goede manier gebruik maakt van hulptroepen. Om gemeenteraden te ondersteunen heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de belangrijkste stappen bij aanvang van een nieuwe raadsperiode op een rij gezet in negen raadstegels. 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.