Omgaan met maatschappelijke weerstand bij de energietransitie

17 mei 2021

Heb je als volksvertegenwoordiger soms buikpijn omdat er lastige knopen doorgehakt moeten worden over de energietransitie? Dan is de online-sessie ‘omgaan met maatschappelijke weerstand’ vast iets voor jou.
In een uur-durende sessie onder leiding van mediavrouw Eva Kuit word je meegenomen in actuele situaties en omstandigheden rondom de energietransitie inclusief ‘het ongemak’.

Als volksvertegenwoordiger ben je in gesprek met inwoners die verschillende belangen hebben en vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk kijken. Hoe ga je hiermee om en krijg je inzicht in ‘de waarde van weerstand’?

 Je kunt zélf van te voren je ervaringen inbrengen. Of die ene vraag stellen waar je mee zit als het om ervaren weerstand gaat. Omdat we ruimte willen bieden aan persoonlijke ervaringen worden de sessies niet opgenomen. 

De online-sessies worden mogelijk gemaakt door het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie. 

Doelgroep: raadsleden, AB-leden en Statenleden.

Aanmelden

De online sessies worden twee keer georganiseerd; op maandag 17 mei 2021 van 19.30 tot 20.30 uur en woensdag 19 mei 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. Beide sessies hebben dezelfde opzet. Met deze link kan je je aanmelden. 

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.