U bent hier

Op weg naar een inclusieve gemeente?

7 juni 19:30 uur

Op weg naar een inclusieve gemeente?

Eén op de vijf Nederlanders heeft een beperking. Toch is het lokale beleid hierop nog niet ingericht. Ga aan de slag met een ‘lokale inclusie agenda’. Wat is dit precies? En hoe werkt inclusie in de praktijk? Welke rol heeft u als raadslid? Dit komt u te weten tijdens de online workshop op maandag 7 juni van 19.30 tot 21.00 uur. Samen gaan we aan de slag met een echte uitdaging op het gebied van inclusie.

Sinds juli 2016 is in Nederland het VN-verdrag Handicap van kracht. Het verdrag heeft als doel dat de wereld toegankelijk wordt voor iedereen. Voor gemeenten betekent dit dat zij passende maatregelen moeten nemen zodat personen met een handicap zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk kunnen leven. Dit vraagt een om een andere manier van kijken naar en vooral samenwerken met mensen met een beperking.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met project Iedereen doet mee! van de VNG. Deelname is geheel kosteloos. Aanmelden kan via onderstaand formulier.