'Praktisch geschoold' in de gemeenteraad (online)

- uur

Op welke wijze wordt er ruimte geboden voor raadsleden die een praktische achtergrond en/of praktische opleiding hebben gehad? Theoretisch opgeleiden zijn in de gemeenteraad regelmatig oververtegenwoordigd. We gaan daarom graag in gesprek met raadsleden die praktisch geschoold zijn op 8 mei.

Meedoen, meepraten en mee besluiten zijn cruciale werkwoorden als het gaat om te komen tot een divers samengestelde en inclusief functionerende gemeenteraad. Dit wordt mede bepaald door de vraag of de gemeenteraad een afspiegeling is van alle inwonersgroepen in de samenleving. Kunnen praktisch geschoolde raadsleden met hun vernieuwende blik het raadswerk uitvoeren of sluipen de ambtelijke gewoontes en taalgebruik er binnen een mum van tijd in?

De onlinebijeenkomst

De bijeenkomst bestaat uit vragen die besproken worden zoals: Hoe u als raadslid bent ontvangen in de raad en hoe u als raadslid uw bijdrage kunt leveren aan het proces van begroten.

Tijdens deze bijeenkomst horen we graag jouw ervaring over dit onderwerp. Wat gaat goed en waar is nog werk aan de winkel? Worden raadsleden die niet theoretisch opgeleid zijn met open armen ontvangen? En kunnen ze voldoende bijdragen in de raad? De gespreksleider zal diverse vragen stellen om tot een goed beeld te komen.

Meer informatie

Voor meer informatie over meepraten, meedoen en meebesluiten klik hier voor de themapagina van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden waar je interviews, onderzoeken en conclusies kunt lezen.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.