Presentatie: onderzoek regionale verschillen in bestuurscultuur

- uur

Wordt er in de Achterhoek anders bestuurd dan in de Randstad? Zijn er kortom, regionale verschillen in bestuurscultuur en zo ja, welke onderscheidende kenmerken karakteriseren deze verschillen? En zijn er verschillen in bestuurscultuur tussen Overbetuwe, Almelo, Maastricht en Groningen? 

Julien van Ostaaijen (Tilburg Universiteit), Marcel Boogers (Universiteit Twente/Necker van Naem) en Sabine van Zuydam (Necker van Naem) presenteren op maandag 7 juni 2021 van 16-17 uur hun bevindingen. 
Deze drie wetenschappers voerden onderzoek uit naar verschillen in bestuurscultuur en spraken met gemeentesecretarissen, burgemeesters, griffiers en raadsleden over de wijze van besturen in de verschillende delen van Nederland. Zij brengen de bestuurscultuur van een 30-tal gemeenten in beeld, waaronder Overbetuwe, Schiedam, Groningen en Maastricht. 

Uitnodiging

Wilt u meer weten, dan bent u van harte uitgenodigd voor de presentatie van hun eindrapport “Lokale bestuursculturen, regionale verschillen?”, een verkennend onderzoek naar kenmerken van lokale bestuurscultuur en regionale bestuursculturen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. 

Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het programma Democratie in Actie in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en Vereniging van Griffiers. 
 

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.