Presentatie: Op (weg) naar de echte slimme stad

- uur

Talkshow en presentatie van White Paper “Dit is de echte slimme stad” door BOLD Cities. De talkshow wordt gevolgd door een feestelijke viering van de dubbelbenoeming van een hoogleraar verbonden aan het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities.

Locatie: Auditorium, Schouwburgstraat 2, 2511 VA Den Haag

Programma 

Inloop: 13.30
Start programma: 14.00
Dubbelbenoeming: 16.00
Borrel: 17.00

Presentatie

Sinds de toeslagenaffaire is duidelijk dat de inzet van technologie, data en algoritmes door (overheids-)organisaties grote consequenties kan hebben voor het leven van burgers. Toch blijven technologische innovaties en toepassingen een vanzelfsprekendheid, zeker in stedelijke contexten.  

En wordt er niet of nauwelijks publiek en politiek debat gevoerd over de plek van technologie in de stad en de openbare ruimte. Denk maar aan de uitrol van WhatsApp-buurtpreventiegroepen, data-gedreven werken door de gemeente, surveillance-methoden en stedelijke laboratoria. Het zijn praktijken die zichtbaar zijn in alle steden en gemeenten in Nederland, en toch staan technologie en digitalisering niet eens in de top 25 van belangrijkste onderwerpen in de gemiddelde Nederlandse gemeenteraad, het hoogste stedelijke bestuursorgaan.  

Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities hebben diepgaande gesprekken georganiseerd tussen de onderzoekers en een breed scala aan innovatieve bestuurders, beleidsmakers en burgers die ieder op hun eigen wijze de kritische en politieke aandacht op stedelijke technologie willen vestigen. De uitkomsten van die gesprekken zijn vastgelegd in de White Paper “Dit is de echte slimme stad”, dat ze feestelijk presenteren op 22 juni 2023. Voor die uitreiking zijn alle burgers/burgerinitiatieven, maatschappelijke organisaties, ambtenaren, bestuurders onderzoekers en raadsleden welkom die zich hard maken voor betere, meer democratische, meer rechtvaardige en, soms zelfs, minder technologie in de stad. Tijdens het programma rondom de uitreiking willen we, op interactieve en creatieve wijze, met u verkennen hoe we de krachten kunnen bundelen en inzetten om de stad van morgen écht slimmer te maken.  

Meer informatie

De bijeenkomst is kosteloos en wordt georganiseerd door onze kennispartner Centre for BOLD Cities. Lees meer over de bijeenkomst. 

Aanmelden

Aanmelding kan via het aanmeldformulier.

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.