Raad op Zaterdag - Digitalisering en informatiesamenleving

- uur

De eerste digitale Raad op Zaterdag van 2022 vindt plaats op 12 februari. Deze speciale editie staat helemaal in het teken van digitalisering en de informatiesamenleving. Eigenlijk is iedereen het er wel over eens dat digitalisering onze levens en samenleving ingrijpend verandert. Met tal van prominente gasten bespreken we die ochtend twee centrale vragen:

  1. Waarom ontbreekt digitalisering zo vaak op de lokale politieke agenda?

  2. Als we daar verandering in willen brengen, welke inzichten en instrumenten kunnen raadsleden daar dan bij inzetten?

De presentatie is in handen van Ruben Maes, Robert van Dijk (griffier in Teylingen) en Nathan Ducastel (directeur Informatiesamenleving VNG).

Op de gastenlijst staan naast Sjir Hansen, raadslid in Rheden en algemeen bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, nog twee raadsleden, te weten Jan Dirk van den Borg, raadslid in Apeldoorn en Robbert Lievense, raadslid in Schouwen-Duiveland en tevens VNG-bestuurslid. Verder zijn een aantal andere sprekers uitgenodigd: Corien Prins, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, Linda Voortman, wethouder in Utrecht, en Kathalijne Buitenweg van de Raad van State en voormalig lid Tweede Kamer en Europees Parlement.

Doelgroep
Het programma is primair bedoeld voor raadsleden, commissieleden, steunfractieleden, fractiemedewerkers, griffiers en griffiemedewerkers. Gezien het onderwerp zijn dit keer ook andere geïnteresseerden in het onderwerp digitalisering uitgenodigd, inclusief vertegenwoordigers van de media.

Programma 
Het programma is dit keer plenair en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Meer informatie over het programma vindt u 
hier.

Aanmelden 
Aanmelden kan via de volgende link: 
Aanmeldformulier

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.