Raadsacademie Aantrekkelijk en divers (Amersfoort)

Nog plaatsen beschikbaar
18 oktober 2024 12:30 - 17:00 uur

De gemeenteraad moet een spiegel zijn van onze samenleving. Dat blijkt nog niet zo te zijn. Het ambt van raadslid kan en moet  aantrekkelijker gemaakt worden voor meer burgers, die nu te weinig aan bod komen. Meer vrouwen, meer inwoners met een migratie-achtergrond,  meer burgers die praktisch geschoold zijn, enzovoort. Daarmee versterk je de lokale democratie.

Hoe zorg je voor een gemeenteraad dat aantrekkelijker, bereikbaarder en cultureel diverser is?

Op deze Raadsacademie bijeenkomst krijg je daarvoor tips en ideeën, met een stevige theoretische onderbouwing.

Denk mee en spreek mee, met onder meer onderstaande sprekers

Plenair: Zahra Runderkamp
Zahra Runderkamp is onderzoekster en politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Zij onderzocht in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wat het effect was van een gemeentebestuur met alleen vrouwelijke wethouders in Terschelling, Tytsjerksteradiel en Teylingen op de bestuurscultuur. Runderkamp sprak met raadsleden, burgemeesters, griffiers, wethouders en gemeentesecretarissen.

Floris Vermeulen, Jaco Dagevos
Floris Vermeulen is universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, en voormalig directeur van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES). Jaco Dagevos werkt sinds 2000 bij het SCP. Floris en Jaco hebben onderzoek gedaan naar ervaren representatie, institutioneel vertrouwen en politieke participatie bij personen met een migratieachtergrond. Zie de publicatie.

Marleen Helsloot
Marleen Helsloot kent de lokale politiek door en door én zij is verkozen tot 1 van de beste mannencoaches van Nederland door het NLP College.  

 

Meer infomatie

Locatie: Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort

Tijd: Inloop en lunch 12.00 - 12.45u / Afsluiting 16.30u

 

Heb je allergieën of dieetwensen mail dan naar info@raadsleden.nl 

Inschrijven

Ben je lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.