U bent hier

Al uw sterke en zwakke punten in beeld met de competentiescan

De competentiescan is een zelftest die inzicht geeft waar ontwikkelmogelijkheden liggen voor u als raadslid. Vanaf vandaag kunt u een account aanmaken en vervolgens de competentietest uitvoeren. De resultaten kunt u direct raadplegen. Deze resultaten zijn persoonlijk, alleen voor u zichtbaar en zijn gekoppeld aan adviezen voor het volgen van vervolgcursussen en -trainingen.

Als raadslid bent u een duizendpoot. U moet op vele terreinen tegelijk waakzaam zijn en vaak in actie komen. Niet in alles kunt u uitblinken. Gelukkig zijn de meeste taken te verdelen onder fractie- en partijgenoten. De ene houdt een vlammend betoog in de raad, de ander onderhandelt met de coalitie en de derde gaat langs de deuren om van gedachten te wisselen met inwoners.

Competentiescan

Elke handeling als raadslid vraagt weer om andere vaardigheden. Soms zijn dit aangeboren talenten, maar in de meeste gevallen zijn de competenties bij te spijkeren. Om in beeld te krijgen waar u als raadslid nog sprongen kunt maken óf waar u al in excelleert, heeft de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de competentiescan gemaakt. In 48 vragen krijgt u een beeld van uw sterke en mindere punten.

Hoe maak ik de test?

U maakt de competentiescan door rechtsboven te klikken op Mijn account. Vervolgens maakt u een account aan en kunt u één keer de competentiescan volledig doorlopen. Dit neemt zo'n tien minuten in beslag.