De Cloe en Eenhoorn in debat op seminar

De Cloe en Eenhoorn in debat op seminar

Burgemeester Bas Eenhoorn en ex-burgemeester en voormalig PvdA kamerlid Dick de Cloe gaan maandagavond met elkaar in debat tijdens het Seminar Samenwerking in Gouda.

Tijdens het seminar vindt er een debat plaats over meer samenwerking van gemeenten, de rol en positie van de gemeenteraad, hoe gemeenteraden invloed kunnen hebben op samenwerking en of er toch niet gekozen zou moeten worden voor gemeentelijke herindeling.

Het debat wordt gevoerd door raadsleden uit grote en kleine gemeenten, die hiervoor zijn uitgenodigd als ook enkele bestuurders en deskundigen, waaronder prof. Marcel Boogers, hoogleraar regionaal bestuur van de Universiteit Twente.

Resultaten landelijke enquête

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden presenteert tijdens de bijeenkomst ook de resultaten van een landelijke enquête onder raadsleden. Deze bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden vindt plaats in het Huis van de Stad en aanmelden kan nog steeds via deze link.

Start om half acht

Aanvang van de bijeenkomst is 19.30 uur in het Huis van de Stad, naast het station Gouda. De presentatie van de resultaten van de enquête over samenwerking begint om 19.40 uur. Het debat over de enquête begint om 20.40 uur en duurt tot 22.00 uur.