U bent hier

Derde verlenging Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming

De 'Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming' wordt weer met twee maanden verlengd tot ten minste 1 maart 2021. Dat stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor in de vandaag gepubliceerde Kamerbrief.
In de brief zegt minister Kajsa Ollongren dat 'de ontwikkelingen ten aanzien van het coronavirus maken dat er voldoende aanleiding is om de wet thans opnieuw te verlengen.'

De minister stelt verder dat met de huidige besmettingscijfers is voldaan aan de voorwaarden voor verlenging van de Tijdelijke wet, namelijk dat de gezondheidssituatie daarom vraagt.

Verzoek

Haar voornemen de wet thans opnieuw te verlengen baseert ze ook op het nadrukkelijke verzoek van de VNG, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het Nederlands Genootschap van Burgemeesters, de Wethoudersvereniging en de Vereniging van Griffiers van 23 september om de wet na 1 november te verlengen.
In de brief wordt de verwachting uitgesproken dat er een cyclische behoefte aan digitaal vergaderen blijft bestaan tot er een structurele oplossing voor Covid-19 is gevonden.

Meer informatie

De Kamerbrief van de minister.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden deed onlangs onderzoek naar de stand van zaken rond digitaal vergaderen, zie het a​​​​​rtikel Aantal digitale raadsvergaderingen verdriedubbeld maar nog steeds een minderheid.