Ga op zoek naar weerstand!

Ga op zoek naar weerstand!

Om tot een optimale participatie te komen, is het van belang dat er weerstand wordt gefaciliteerd om tot betere oplossingen te komen. Dat betoogt Eva Wolf, universitair docent aan de Tilburg University tijdens de Dag voor de Raad op 9 april.

Participatie lijkt een steeds grotere rol te spelen binnen het raadswerk. Dit vraagt ook om een actieve rol van de gemeenteraad. Bij participatieprojecten wordt er echter vaak een consensus gecreëerd door conflicten en tegenstellingen weg te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Eva Wolf, universitair docent aan Tilburg University en auteur van het boek ‘’De waarde van weerstand’’.
Tijdens de online Dag voor de Raad op 9 april vertelt zij uitgebreid over dit onderzoek en hoe u weerstand en conflict juist in kunt zetten voor effectieve participatie. Zo komt u tot participatietrajecten waarbij iedereen gehoord wordt en die een optimaal resultaat behalen.

- YouTube

Dag voor de Raad

De Dag voor de Raad wordt sinds 2017 jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Dit jaar vindt de digitale Dag voor de Raad plaats op vrijdag 9 april. Hierbij kunt u uw eigen programma samenstellen! Zo wordt er gesproken over de waarde van diversiteit voor de gemeenteraad, raadsprogramma’s en de valkuilen van collegevorming!
Klik hier voor het volledige programma van de Dag voor de Raad.

Aanmelden

Bij de Dag voor de Raad kunt u uw eigen programma samenstellen en zo de sessies volgen waar u behoefte aan hebt. U kunt zich aanmelden voor de Dag van de Raad en de sessie met Eva Wolf via deze link.