U bent hier

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Raadswissel

DEN HAAG - De gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de daarbij behorende raadswissel zijn in zicht. Spannende tijden voor iedereen. Om raadsleden in de aanloop hiernaartoe van interessante informatie te voorzien is er een online magazine gepubliceerd over de voorbereidingen richting de verkiezingen en de raadswissel.  

Gemeenteraadsverkiezingen & Raadswissel

Deze editie is speciaal voor u ontwikkeld, met de gemeenteraadsverkiezingen en de raadswissel van 2018 in het vooruitzicht. Want in de voorbereidingen richting deze drukke periode, kan enige kennisdeling geen kwaad. Vanuit meerdere perspectieven wordt gesproken over de verkiezingen, de raadswissel en hoe men zich daarop voorbereidt. Hoe wint u bijvoorbeeld een verkiezingsdebat? En hoe gaat de nieuwe raad in de aankomende raadsperiode om met de burger, die ook steeds meer inspraak wil hebben? Hoe kunt u het politieke testament soepel over laten gaan naar de nieuwe raad? Wat is het belang van een goed inwerkprogramma? Verder hebben wij griffier Esther Lans van gemeente Amersfoort en raadslid Faissal Boulakjar van gemeente Breda gevraagd naar hoe zij zich voorbereiden op zowel de verkiezingen als de raadswissel. 

Klik HIER voor het online magazine. Dit online magazine is digitaal te raadplegen is via desktop, tablet en zelfs telefoon.

Het magazine is gemaakt door NotuBiz, een dienstverlener op het gebied van informatievoorziening voor politieke besluitvorming.

Bron: Raadslid.Nu, Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 24 januari 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.   

Raadslid.Nu heeft een vernieuwd opleidingsprogramma opgesteld voor (nieuwe) raadsleden voor na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Klik hier voor het opleidingsprogramma.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.    

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.