U bent hier

Hoe leg je ervaring en kennis van het raadswerk vast?

Raadsleden doen in hun dagelijkse raadswerk allerhande kennis en ervaringen op. Wanneer het raadswerk er op zit is er echter geen bewijs van opgedane kennis en eventuele verworven competenties en vaardigheden. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil hier graag verandering in brengen.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil datgene wat in het dagelijkse werken en leren plaatsvindt, koppelen aan de mogelijkheid van certificeren. Zo bieden we raadsleden een overzicht van hun opgedane kennis en vaardigheden. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden wil u uitnodigen om mee te denken over de beste wijze om deze waardering vorm te geven. Dit willen we graag doen met een startbijeenkomst, een bijeenkomst bij u in de regio en een afsluitende bijeenkomst waarbij u het (concept)waarderingscertificaat ontvangt. De startbijeenkomst vindt op 16 september (18:00 – 21:30) plaats in Amersfoort en deelname is kosteloos.

Het doel van deze bijeenkomsten is om zicht te krijgen op de beste vorm van waarderen. Wat heeft u allemaal gedaan in de dagelijkse praktijk? En hoe kunt u dit op een goede manier aantonen op de arbeidsmarkt en/of bij het vervolg van uw activiteiten als politiek ambtsdrager.

Met deze ervaringen doen we een voorstel voor een waarderingscertificaat dat landelijk gebruikt kan worden in het kader van de certificering en de leeromgeving voor raadsleden.

Aanmelden

Voor deze bijeenkomst zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meldt u dan aan voor de startbijeenkomst op 16 september in Amersfoort. Kosteloos aanmelden kan hier: Startbijeenkomst ‘’Hoe verzilveren we alle werkzaamheden van jou als raadslid in deze raadsperiode?’’. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl of 070 – 373 8195.