U bent hier

Klaar voor vier jaar: Van Apeldoorn tot Den Bosch

DEN HAAG – Wil je als raadslid of kandidaat-raadslid na de raadsverkiezingen een goede start maken, mag je de extra bijeenkomsten in november, december en januari niet missen! Aanstaande zaterdag gaan we van start in Apeldoorn met de eerste bijeenkomst onder het motto “Klaar voor vier jaar!”. De weken erna volgen er nog 15 andere bijeenkomsten, verspreid door Nederland, met als slot het Raadsledencongres op 20 januari 2018 in Den Bosch.  

De eerste van de vijf Raad op Zaterdag-bijeenkomsten “Klaar voor vier jaar!” wordt gehouden op zaterdag 4 november. Het schema van de vijf Raad op Zaterdag-bijeenkomsten ziet er als volgt uit:

4 november – stadhuis te Apeldoorn

11 november – gemeentehuis te Amersfoort

25 november – MartiniPlaza te Groningen

2 december – stadskantoor te Venlo

9 december – Engels te Rotterdam

De bijeenkomsten staan open voor raadsleden uit de meest dichtbij gelegen provincies, maar ook (kandidaat-)raadsleden uit andere provincies zijn natuurlijk van harte welkom.

Go’s en no-go’s
Raadsleden en kandidaat-raadsleden krijgen in de Raad op Zaterdag-bijeenkomsten tips, aanbevelingen, adviezen, informatie en handreikingen om zich voor te bereiden op de nieuwe raadsperiode. Workshops, lezingen en inspiratiesessies bereiden raadsleden voor op de rol en positie als raad en raadslid en hoe zij het verschil kunnen maken als raadslid. Waar controleert een raadslid straks het college op? Wat zijn go’s en no-go’s als eigentijdse volksvertegenwoordiger? Hoe gaat een raadslid om met de vele stukken? Schrijf u in voor de Raad op Zaterdag bij u in de buurt en verschijn in maart na de raadsverkiezingen goed voorbereid aan de start!

De vijf Raad op Zaterdag-bijeenkomsten worden door Raadslid.Nu georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van Griffiers en met medewerking van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op de Raad op Zaterdag-bijeenkomsten vindt u deelsessies met thema's als sociale media, de rol van rekenkamers en omgaan met werkdruk. Voor meer informatie over deze bijeenkomsten, en om u in te schrijven, klikt u hier.

Klaar voor vier jaar on tour
Naast de Raad op Zaterdag-bijeenkomsten, organiseert Raadslid.Nu, in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, ‘Klaar voor vier jaar on tour!’. In deze extra bijeenkomsten komen we nog dichter bij u, met meer dan tien bijeenkomsten verspreid door Nederland, waarbij workshops worden gegeven over thema’s en onderwerpen als de rol van de raad in de huidige samenleving, de rol van de raad in het sociaal domein, over grip op regionale samenwerking en de rol van de Rekenkamer. De tien ‘Klaar voor vier jaar on tour!’-bijeenkomsten vinden plaats op:

22 november – Houten

29 november – Helmond

6 december – Wognum

11 december – Assen

13 december – Sluis

10 januari – Leiden

15 januari – Bussum

16 januari – Bronckhorst

17 januari – Lelystad

30 januari – Krimpen aan den Ijssel

Raadsledencongres
De laatste aftrap op weg naar de nieuwe raadsperiode houden we met een landelijk Raadsledencongres, twee maanden voor de raadsverkiezingen in Den Bosch. Op 20 januari 2018 presenteren we daar een nieuw opleidingsprogramma voor raadsleden, een nieuw competentieprofiel en competentiescan. Bovendien zijn er tientallen workshops en deelsessies over onderwerpen en thema’s die u als raadslid en kandidaat-raadslid helpen op weg naar een goede en krachtige start van de nieuwe raadsperiode. Houd de datum van 20 januari 2018 alvast vrij!

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 30 oktober 2017

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu werkt in de aanloop van de raadsverkiezingen van 2018 aan een nieuw opleidingsprogramma voor raad en raadsleden, het moderniseren van het competentieprofiel van een raadslid, een nieuw competentieprofiel en houdt extra bijeenkomsten voor raadsleden en kandidaat-raadsleden, zie: Start: extra bijeenkomsten Klaar voor vier jaar!

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.