Opleidingprogramma voor raadsleden nu beschikbaar!

Opleidingprogramma voor raadsleden nu beschikbaar!

Minister Kajsa Ollongren heeft op het raadsledencongres in Den Bosch het vernieuwde opleidingsprogramma aangeboden. Het opleidingsprogramma wordt door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Griffiers, de VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken ter beschikking gesteld aan alle (nieuwe) raadsleden. 

Vandaag was in Congrescentrum ‘1931’ het raadsledencongres. Zo'n 500 raadsleden luisterden naar wat voor Pieter van den Hoogenband de gouden formule was om van een periode van vier jaar een succes te maken. Dagvoorzitter was Wouter Kurpershoek, oud-Amerikacorrespondent van de NOS en huidig raadslid in de gemeente Neerijnen. 

Workshops

Met meer dan dertig workshops was er genoeg keuze voor raadsleden om zich te laten inspireren richting de nieuwe raadsperiode; van een workshop effectief lezen tot een spoedcursus integriteit, van een lesje gemeentefinanciën tot een inkijkje in de wereld van politiek&media. 

Opleidingsprogramma 

Belangrijk onderdeel van het congres was de presentatie van het vernieuwde opleidingsprogramma voor raadsleden. In dit programma staan de belangrijkste need-to-know’s voor nieuwe raadsleden. Opleidingsprogramma is samengesteld door het Centre for Professional Learning van de Universiteit Leiden. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren bood het eerste exemplaar van het opleidingsprogramma aan Paul Khoe aan, kandidaat-raadslid voor de PvdA in Purmerend.

Het volledige Basisopleidingsprogramma voor raadsleden (pdf) is vanaf nu beschikbaar.