U bent hier

Raadsacademie komt naar Heinkenszand

Hoe formeer je een nieuw gemeentebestuur op een andere en effectievere manier? Hoe ga je als raadslid om met jeugdzorg in de raad? Hoe geef je invulling aan de raad als hoogste bestuursorgaan? Deze vragen en meer worden beantwoord op de Raadsacademie van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in Heinkenszand op 28 oktober.

Raadsleden worden zo dicht mogelijk bij huis getraind en opgeleid, dat is het motto van de Raadsacademies. Raadsleden en kandidaat-raadsleden uit de omgeving Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland zijn van harte welkom op de Raadsacademie in Heinkenszand.

Programma

U bent op deze Raadsacademie van harte welkom vanaf 12.30, alwaar we beginnen met een lunch. Vervolgens spreken Ron de Haan (raadslid Castricum) en Han van Leeuwen (oud-burgemeester Beverwijk) over hoe je de raad invulling geeft aan de rol als hoogste bestuursorgaan. Ook zijn er deze dag workshops van het Nederlands Jeugd Instituut en Floris Schoonderwoerd, wethouder in Kaag en Braassem, over ‘anders formeren’.

Inschrijven voor raadsleden en kandidaat raadsleden kan hier. Wij moedigen u vooral aan om als raadslid een kandidaat raadslid mee te nemen!