Raadsleden blij met Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Raadsleden blij met Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Driekwart van de raadsleden vindt het belangrijk dat de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden standpunten namens alle raadsleden inneemt. Zestig procent van de leden is het (zeer) eens met de stelling dat de Vereniging een onafhankelijke organisatie is. 

Het waarderingsonderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden laat ook zien dat 54 procent van de leden vindt dat de Vereniging de belangen van raadsleden goed behartigt. 

Aanrader

De helft van de raadsleden is lid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Twee derde van hen is daarover zo tevreden dat ze in het onderzoek aangaven dat ze andere raadsleden zouden aanraden ook lid te worden. 
Raadsleden maken regelmatig gebruik van de diensten van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en ze worden goed gewaardeerd. Hier zijn enkele cijfers op een rijtje: 

  • Twee derde van de raadsleden maakt wel eens gebruik van de sociale media van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Acht van de tien raadsleden gebruikt Facebook voor het uitvoeren van zijn of haar taken als raadslid. Zeven van de tien raadsleden gebruikt daarbij Twitter. Van Instagram maakt ongeveer een derde van de raadsleden gebruik.
  • Van de raadsleden die gebruikmaken van de dienstverlening van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden kijkt 92 procent wel eens op de website. Van hen vindt 73 procent de informatie op de website (zeer) nuttig.
  • Van alle raadsleden bekijkt 92 procent ook wel eens de wekelijkse nieuwsbrief, ongeveer zes op de tien raadsleden doet dit regelmatig tot vaak. Twee derde vindt de wekelijkse nieuwsbrief (zeer) nuttig.
  • Van de 61 procent van de raadsleden die naar de bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden gaat, vindt twee derde van die deelnemers die bijeenkomsten nuttig. 
  • Van de leden die wel eens contact met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden hebben opgenomen voor informatie is 77 procent positief over de klantvriendelijkheid en is 75 procent positief over de deskundigheid van de medewerkers. Zeven op de tien raadsleden vindt dat dit contact hen verder hielp.

Meer informatie

- Meld je hier aan voor de gratis wekelijkse beknopte(!) digitale nieuwsbrief. Hier vind je als voorbeeld de meest recente editie
- Word je ook lid? Voor de kosten hoef je het niet te laten, want die vallen op basis van rechtspositionele afspraken onder de bestuurskosten van de gemeente.
- Meer weten? Bekijk hier de korte animatie over de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden
- Download hier het Waarderingsonderzoek 2020.