Recht op het doel af

Recht op het doel af

Het hebben van een sterke prestatiedrang en de drive om doelen te halen is een onmisbare eigenschap als raadslid. Het maakt u tot een resultaatgericht persoon en vermoedelijk tot iemand die niet snel opgeeft. Het kan echter ook doorslaan. Wanneer u té resultaatgericht bent kan dat ten koste gaan van de sfeer in uw fractie en de samenwerking in de raad. De competentie 'resultaatgerichtheid' is daarom één van de weinige competenties waar u ook té veel van kunt bezitten. 

Doordat u op doelgerichte en vasthoudende wijze uw doelen probeert te bereiken gaat u voortvarend te werk. Hierdoor kan er verwarring ontstaan tussen het doel en de middelen, en kan u overkomen als eigenwijs en eerzuchtig. Dit kan worden beperkt door evenwichtig te werk te gaan en te relativeren.

Toch komt een goede dosis resultaatgerichtheid in de meeste gevallen goed van pas. Veel voorstellen, plannen of langlopende projecten verdwijnen van de raadsagenda als er niet iemand is die er voortdurend energie in blijft stoppen. Resultaatgerichte raadsleden kunnen zich goed vastbijten in een dossier en zullen het niet snel loslaten.

Competentiescan

U maakt de competentiescan door rechtsboven te klikken op Mijn account. Vervolgens maakt u een account aan en kunt u één keer de competentiescan van 48 vragen volledig doorlopen. Dit neemt zo'n tien minuten in beslag. De resultaten kunt u direct raadplegen en zijn gekoppeld aan adviezen voor het volgen van vervolgcursussen en -trainingen.

Volgende week staat de competentie 'integriteit' centraal. In totaal zijn er twaalf competenties voor raadsleden: