Seminar Samenwerking – 13 januari 2014 te Gouda

DEN HAAG – Raadslid.Nu opent het nieuwe jaar met een seminar over samenwerking van gemeenten. Welke rol en positie heeft de gemeenteraad in samenwerkingsverbanden? Hoe kan de gemeenteraad kracht en invloed uitoefenen?

Raadsleden mogen deze bijeenkomst – op 13 januari in Gouda – niet missen. Doet de gemeenteraad er nog toe? Dat is de vraag die de afgelopen weken vaak is gesteld. In dit seminar zullen raadsleden, deskundigen en bestuurders met elkaar in discussie gaan over regionale samenwerking en gemeenschappelijke regelingen. Nieuwe (andere vormen van vertegenwoordiging en samenwerking tussen raden en burgers) en oude (herindeling) oplossingen zullen tegen het licht worden gehouden.

Raadsleden over samenwerking

Vertrekpunt voor de bijeenkomst is de opvatting van raadsleden over (regionale) samenwerkingsverbanden. Raadslid.Nu zal de bijeenkomst openen met een presentatie van een enquête die onder raadsleden wordt gehouden. Deze enquête valt een dezer dagen in de elektronische brievenbus van elk raadslid, en wordt voor Raadslid.Nu uitgevoerd door Overheid in Nederland.

“De raad doet er toe!”

Raadsleden en gemeenteraden horen overal de vraag rijzen of de gemeenteraad er eigenlijk nog wel toe doet. Het Seminar Samenwerking is voor Raadslid.NU het officiële startschot van het verkiezingsjaar 2014. Een jaar waarin Raadslid.Nu – samen met alle raadsleden van Nederland – laat zien dat de gemeenteraad er wel degelijk toe doet. Raadslid.Nu roept daarom elk raadslid op mee te doen aan de enquête.

Inschrijven voor het seminar op 13 januari 2014 in Gouda kan via deze link.

Raadslid.NU, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie: De raad doet er toe!