U bent hier

Tips voor raadswerk in nieuw Raadslid.Nu-magazine

DEN HAAG – Raadsleden hebben vandaag in Lelystad het nieuwe magazine van Raadslid.Nu ontvangen. Het magazine is aan de raadsleden aangeboden door Gerard Ram, raadslid in Zaanstad en vice-voorzitter van Raadslid.Nu. Het magazine staat vol met tips en adviezen aan raadsleden om het raadswerk beter te doen en over het volgen van opleidingen.

In het nieuwe opleidingenmagazine van Raadslid.Nu staan artikelen met adviezen en aanbevelingen. Er staat een gesprek in met prof. dr. Bas Denters over hoe de raad controle en verantwoording in de huidige tijd het beste kan aanpakken. Marije van den Berg vertelt kort en krachtig hoe burgerparticipatie kan worden vormgegeven. Ook raadsleden komen aan het woord over onder meer regionale samenwerking, bestuurlijke crisis en over agressie en intimidatie. Een artikel wat raadsleden niet mogen missen is het overzicht van tips hoe succesvol op te treden in de media.

Het magazine bevat ook een overzicht van opleidingen waarvoor raadsleden zich kunnen melden bij Raadslid.Nu. Verder biedt het magazine ook een overzicht van de rapporten en onderzoek die Raadslid.Nu heeft laten uitvoeren met praktische tips, adviezen en aanbevelingen voor raadsleden.

Verzending aan leden
De raadsleden van de gemeenteraden die collectief lid zijn van Raadslid.Nu krijgen het magazine komende week toegestuurd via hun griffier. Ook raadsleden die individueel lid zijn van Raadslid.Nu kunnen het magazine binnenkort verwachten.

Als u een digitale versie van het magazine wilt ontvangen, stuur dan een mail naar info@raadslid.nu onder vermelding van toezending magazine.

 

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 20 mei 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.  

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!