Vierde generatie in Kapelse gemeenteraad

Vierde generatie in Kapelse gemeenteraad

Tijdens de vergadering van 14 februari 2012 heeft de Kapelse gemeenteraad Ad Slabbekoorn beëdigd tot nieuw raadslid namens het CDA Kapelle. Voor hem waren ook reeds zijn vader, broer, grootvader en overgrootvader raadslid in de bloesemgemeente.

In de familie kan Slabbekoorn als vierde generatie genoeg praten over zijn nieuwe functie, al dan niet om advies te krijgen. "Dat deden we ook al en daardoor ben ik aardig op de hoogte van wat er allemaal gebeurd is. We hebben ook redelijk dezelfde opvattingen, bijvoorbeeld over ruimtelijke ontwikkeling zitten we als zelfstandig ondernemers in de fruitteelt op dezelfde lijn over de indeling en benutting van de ruimte in de gemeente." 

Met welke specifieke onderwerpen Slabbekoorn vooral stevig aan de slag wil, kan hij nu nog niet zeggen. "Ik ben tevreden met hoe het loopt in Kapelle en vind het vooral belangrijk om de mooie gemeente die we hebben te consolideren." Het nieuwste raadslid in Kapelle heeft kinderen, maar geen 'flauw idee' of zij ook geïnteresseerd zijn in de functie van gemeenteraadslid, vertelt Slabbekoorn lachend. "Ik heb ze nog niet gehoord over interesse in de politiek."