Ontwikkeling & Opleiding

Ontwikkeling en opleiding zijn noodzakelijk in het raadswerk. De onderwerpen veranderen constant, je leert nieuwe vaardigheden en ontwikkelt je verder als raadslid. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft een breed palet aan ontwikkelingsmogelijkheden zoals, de Raadsledengids, de competentiescan, de digitale leeromgeving voor raadsleden en diverse bijeenkomsten.  

Ieder jaar ontwikkelt de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden dé Raadsledengids voor raadsleden en commissieleden. Hiervoor was dat de Opleidingengids. Kennisverdieping, leren van elkaar en ontwikkelen van vaardigheden, houding en gedrag staan centraal in de Raadsleden. 

In de Raadsledengids staan de nieuwste cursussen, trainingen en opleidingen die de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met partners aanbiedt. Bovendien bevat de Opleidingengids 2022 een bijlage met een overzicht van trainingen en cursussen voor 2023. 

Overzicht cursussen en trainingen 2022-2023

Onze opleidingengids bevat een compleet overzicht van al onze trainingen en cursussen voor 2023. In ons Opleidingsprogramma kun je nog meer informatie vinden. Sinds 2023 heet de Opleidingengids, de Raadsledengids. 

Wil je meer weten om jezelf te verbeteren, vul dan de competentiescan in, kijk wat de leeromgeving te bieden heeft, bekijk onze publicaties, wat het aanbod is aan bijeenkomsten en hoe het basisopleidingsprogramma er uit ziet.