U bent hier

Raadsacademie - Groningen

4
april

Raadsacademie - Groningen

Raadsleden hebben veelal het gevoel te weinig grip en invloed te hebben op gemeenschappelijke regelingen. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert samen met de Klankbordgroep Raadsleden met ondersteuning van de Vereniging Groninger Gemeenten een Raadsacademie om raadsleden op dit thema te ondersteunen.

In de ochtend van 4 april zijn er tijdens deze Raadsacademie verschillende sprekers, zowel plenair als tijdens workshops, die raadsleden inzichten geven over hoe verschillende regionale samenwerkingen in elkaar steken en hoe je hier als raad en raadslid invloed op uit kunt oefenen. Het volledige programma wordt z.s.m. bekend gemaakt. Daarbij zal ingegaan worden op actuele voorbeelden uit de praktijk, evenals de bespreking van jaarrekeningen en begrotingen van een aantal GR-en uit onze provincie.

Aanmelden is mogelijk via onderstaand formulier. U krijgt t.z.t een mail met de laatste informatie over het programma, locatie e.d. 

Beknopt programma

Datum: 4 april 2020

Tijd: 10:00 – 12:15

Locatie: Groningen (exacte locatie n.n.b.

10:00 Inloop

10:30 Opening

10:45 Plenaire aftrap: welke regionale samenwerkingen zijn er hoe zorg je voor grip?

11:15 Workshops over verschillende vormen van regionale samenwerking

12:15 Mogelijkheid tot lunch

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met Bart de Roo van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (Bart.deRoo@raadsleden.nl) of Ton Sprenger van de Vereniging Groninger Gemeenten (T.Sprenger@Groningergemeenten.nl).