Raadsledenconferentie- Digitaal

6 juni 2020

Wat is de rol van de gemeenteraad in de toekomst? Blijf de gemeenteraad het hoogste bestuursorgaan? Is het nodig en wenselijk dat de gemeenteraad een lekenbestuur blijft, of moet het raadswerk door fulltime raadsleden worden uitgevoerd? Slechts krap de helft van de raadsleden vinden dat de raad het hoogste bestuursorgaan is in de gemeente en dat roept de vraag op hoe de raad in de toekomst zijn positie en rol kan versterken? Is er andere ondersteuning nodig of dienen raadsleden andere keuzes te maken?

Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht, geeft zijn visie op de toekomst van het raadslidmaatschap en gaat in gesprek met raadsleden over hun rol en positie. De aftrap van de bijeenkomst wordt gedaan door Bahreddine Belhaj, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Deze online Raadsconferentie is de eerste in een reeks van bijeenkomsten waarin de vereniging het gesprek wil voeren met raadsleden over de toekomst van het raadslidmaatschap en de rol van de gemeenteraad van morgen.

In de week voorafgaand aan de Raadsledenconferentie ontvangt u een mail met een link naar de online sessie. Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl

De sessie start om 10:30 en eindigt omstreeks 12:00. Naast de bijdrage van en Q&A met Wim Voermans is er een bijdrage van Bahreddine Belhaj, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.