Doe je ook mee? Community platform voor raadsleden

Doe je ook mee? Community platform voor raadsleden

Raadsleden kunnen elkaar als gevolg van het coronavirus moeilijk fysiek ontmoeten. Via het community platform Raad in Beweging kunnen raadsleden digitaal hun ervaringen delen en van elkaar leren. Het community platform kan voor verschillende thema’s worden gebruikt, maar voorlopig zal de aandacht vooral zijn gericht op kwesties rondom het coronavirus.

Raad in Beweging is een initiatief van een aantal raadsleden in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en andere partners. Het doel van het project is om raadsleden te ondersteunen bij het vormgeven en inrichten van burgerparticipatie. Op het community platform van Raad in Beweging kunnen raadsleden met elkaar in contact komen en zo kennis en ervaringen met elkaar delen. Door met elkaar het dialoog aan te gaan kun je als raadslid je kennis vergroten.

Het platform is in deze tijden met het coronacrisis een uitstekend instrument om vragen en kennis met andere raadsleden door heel het land te delen. U kunt bijvoorbeeld andere raadsleden informeren en tips geven over hoe het digitaal vergaderen er aan toe gaat bij u in de gemeenteraad. Maar u kunt ook vragen stellen over een onderwerp waar u mee zit.

Aanmelden

Op dit moment wordt het community platform opgestart en zijn we op zoek naar enthousiastelingen die als eerste deel uit maken van onze community. Heeft u zin om toe te treden tot het platform en actief mee te doen samen met andere raadsleden? Dat kan!

Stuur een mail naar contact@raadinbeweging.nl en geef aan dat u lid wilt worden van het platform. Wij sturen u dan een link toe.

Gezamenlijk initiatief

Het project Raad in Beweging is onderdeel van en wordt uitgevoerd met financiele steun vanuit het programma Democratie in Actie. Democratie in Actie is een samenwerkingsprogramma van het ministerie van BZK, VNG, Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Wethoudersvereniging, Vereniging van Griffiers, NGB en VGS.