Melvin Smid en Hanneke Roozendaal nieuwe bestuursleden

Melvin Smid en Hanneke Roozendaal nieuwe bestuursleden

De Algemene voorjaarsledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft ingestemd met twee nieuwe bestuursleden. Benoemd als nieuwe bestuursleden zijn: Melvin Smid, raadslid in Purmerend, en Hanneke Roozendaal, raadslid in Mook en Middelaar. Daarmee heeft het bestuur voor het eerst in deze raadsperiode leden uit de provincies Noord-Holland en Limburg!

De ledenvergadering heeft niet alleen ingestemd met de jaarrekening en het bestuurlijk jaarverslag, maar ook met de twee nieuwe bestuursleden. Voorzitter Hanneke Willemstein: “Met de komst van Melvin en Hanneke, hebben we extra versterking in de provincie Noord-Holland en nieuwe vertegenwoordiging in Limburg!”

Melvin Smid

Melvin Smid is raadslid voor de lokale partij Stadspartij - Beemster Polder Partij. “Met mijn grote maatschappelijke hart, gevoel voor politieke sensitiviteit en verbindende vermogen, kan ik een waardevolle aanvulling zijn voor het bestuur”, aldus Smid in zijn motivatie om bestuurslid te worden.

Hanneke Roozendaal

Hanneke Roozendaal, raadslid voor GroenLinks in de gemeente Mook en Middelaar wil zich de komende jaren als bestuurslid inzetten voor het belang van een sterke raad. “Het lokaal bestuur en de lokale democratie hebben sinds lange tijd mijn interesse. Maar sinds ik raadslid ben, ben ik doordrongen van het belang van een sterke raad en een gezonde lokale democratie”.

Vacante

Met het aantreden van twee nieuwe bestuursleden is het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden weer op de maximale omvang van dertien raadsleden. Smid en Roozendaal vervangen Ingo Kehe (Weststellingwerf) en Marjolijn Mijling (Nijmegen) die beiden afgelopen najaar stopten als bestuurslid.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit na de benoeming van de twee nieuwe bestuursleden uit de volgende dertien bestuursleden:

 1. Hanneke Willemstein – voorzitter
 2. Abdullah Uysal – vicevoorzitter
 3. Erwin Rutten – penningmeester
 4. David Schalken Den Hartog – secretaris
 5. Frits van Vugt – algemeen bestuurslid
 6. Alinda Fredriks – algemeen bestuurslid
 7. Jacques van Loevezijn – algemeen bestuurslid
 8. Johan Hessing – algemeen bestuurslid
 9. Jort Molenaar – algemeen bestuurslid
 10. Ricus Tiekstra – algemeen bestuurslid
 11. Cynthia van Putten – algemeen bestuurslid
 12. Melvin Smid – algemeen bestuurslid
 13. Hanneke Roozendaal – algemeen bestuurslid

Algemene Ledenvergadering

Tijdens de ledenvergadering hebben de leden unaniem besloten om het bestuurlijk jaarverslag – met een overzicht van alle uitgevoerde activiteiten – en de concept-jaarrekening over 2023 goed te keuren.

Meer informatie

Wil je meer lezen over de bestuursleden, klik dan hier.