NotuBiz lanceert Politiek Archief-app

NotuBiz heeft onlangs een nieuwe applicatie voor de iPad gelanceerd: de Politiek Archief-applicatie. Binnen deze applicatie is het mogelijk de gearchiveerde publieke raadsinformatie van gemeenten die deze beschikbaar hebben gesteld te raadplegen. Ten tijde van de lancering zijn de agenda's en vergaderstukken van zo'n 30 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen binnen de app te bekijken.

In de Politiek Archief-applicatie wordt de publieke raadsinformatie die mobiel beschikbaar is bij elkaar gebracht. De Politiek Archief-app is de gratis variant van NotuBox, de dienst van NotuBiz waarbij gebruikers raadsstukken via een tablet kunnen lezen, doorzoeken en voorzien van eigen toevoegingen. Alle openbare raadsinformatie die in NotuBox staat opgeslagen, wordt in de Politiek Archief-applicatie centraal ontsloten. Momenteel zijn er ongeveer 70 (deel)gemeenten, provincies en waterschappen die gebruik maken van NotuBox. De openbare informatie van al deze overheidsinstellingen zal zodra er wat content is opgebouwd, te raadplegen zijn via de Politiek Archief-app.

Op deze manier wordt een heleboel raadsinformatie die eerst alleen verspreid te vinden was nu ook via de mobiele weg samengebracht op één platform. Dit vergroot de transparantie van de lokale politiek enorm. In gemeenten spelen bijvoorbeeld vaak dezelfde vraagstukken. Via de Politiek Archief-app is gemakkelijk te bekijken hoe deze bij andere gemeenten op de agenda staan en welke stukken erover geschreven zijn.

De Politiek Archief-applicatie is te vinden in de App Store, door deze op de iPad te openen en te zoeken op 'Politiek Archief'.

Lees hier meer over NotuBox: http://www.notubiz.nl/notubox.php?page=diensten en kijk ook eens op http://www.politiekarchief.nl.