Beschikbaar: Handreiking ombudsman hulptroep van de raad

Beschikbaar: Handreiking ombudsman hulptroep van de raad

Voor raadsleden die meer informatie willen over de bevoegdheden van de ombudsman en daarmee aan de slag willen, is de handreiking ‘De ombudsman als hulptroep van de gemeenteraad’ beschikbaar!

De Ombudsman is een belangrijke hulptroep van de gemeenteraad en helpt raadsleden om de dienstverlening van de gemeente te verbeteren. Om daar optimaal gebruik van te maken is het belangrijk om de rol van de ombudsman goed te begrijpen.

De handreiking

Wie en wat is de ombudsman? En wat kan de ombudsman voor de gemeenteraad betekenen? De handreiking geeft niet alleen daar antwoord op, maar maakt ook de klachtbehandeling inzichtelijk. Er zijn in totaal zes tips te vinden in de handreiking over hoe jij als raadslid het optimale uit de ombudsman kan halen voor een sterke raad! Bekijk hier handreiking. 

De ombudsman

De (nationale) Ombudsman en Kinderombudsman voert zijn werkzaamheden niet uit in opdracht van de gemeenteraad, maar geeft met zijn rapportages over de klachten van inwoners inzicht aan de raad over de wijze van dienstverlening door de gemeente. De gemeenteraad kan op basis van de rapportages aan de slag in de raad. Bekijk de zes tips in de handreiking hoe je kan komen tot verbeterpunten.

Meer informatie

Klik hier om de handreiking ‘De ombudsman als hulptroep van de gemeenteraad’ te lezen in de digitale leeromgeving voor raadsleden.

Klik hier voor meer gerelateerde artikelen en berichten over de ombudsman.

Voor vragen over het werk van de Ombudsman als hulptroep van de gemeenteraad mail naar info@raadsleden.nl