Raadsleden! Wat is de democratie ons waard?

Raadsleden! Wat is de democratie ons waard?

Staat de democratie onder druk? Wat is er nodig voor een sterke lokale democratie? En welke boodschap willen we meegeven aan Den Haag?

Samen met de griffie van de gemeenteraad van Rotterdam nodigen we je van harte uit voor de ‘Dag voor de Raad’ in het stadhuis van Rotterdam. Een dag waarop de lokale democratie centraal staat. Laat je inspireren door sprekers uit de literatuur, het maatschappelijk veld en de wetenschap. Als raadslid mag je deze Dag voor de Raad niet missen!

Hoofdsprekers

Onder leiding van dagvoorzitter Marcia Luyten zullen onder meer Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam), Ilja Leonard Pfeijffer, (auteur van Alkibiades, over de Atheense democratie), Geerten Boogaard (hoogleraar Thorbeckeleerstoel), en Sander Schimmelpenninck (columnist en programmamaker) spreken over de waarde van de lokale democratie.  

Deelsessies

Tussen de plenaire delen kun je deelnemen aan één van de 11 zeer interessante deelsessies over de verschillende facetten van de lokale democratie, variërend van de lusten en lasten van het werk als raadslid tot de onmisbare ondersteuning van de griffie. Lees meer

Aanmelden

Meld je via deze link aan voor de Dag voor de Raad 2024.