Leren van ervaren raadsleden: tips en valkuilen

Leren van ervaren raadsleden: tips en valkuilen

Raadsleden leren het meeste van elkaar over welke kansen er zijn en waar valkuilen liggen. Frank Rozenberg, ervaren raadslid, geeft in twee online deelsessies, tips en adviezen hoe je alsals (aspirant)raadslid het beste kunt voorbereiden op de termijn voor 4 jaar als raadslid.

De eerste kans om van een ervaren raadslid te leren hoe je je raadswerk het beste kunt aanpakken op zaterdag 11 december helemaal uitverkocht, Voor de tweede bijeenkomst in de Week van het Kandidaat-Raadslid op woensdagavond 16 december zijn nog voldoende plaatsen beschkbaar.

Aanmelden

Aanmelden voor de sessie om met andere kandidaat-raadsleden in gesprek te gaan over hoe je je als raadslid het beste kan voorbereiden op een nieuwe termijn als raadslid:

16 december 2021 - aanmeldlink

Wie is Frank Rozenberg?

Frank Rozenberg is raadslid in Leidschendam-Voorburg. Hij studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Rozenberg was tot 2014 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en is een ervaren raadslid en bestuurder. Als directeur van een consulting onderneming geeft hij adviezen op het gebied van strategie en beleid voor de publieke sector. Hij heeft in al deze jaren verdere ervaring opgedaan met complexe en grote projecten, samenwerkingen tussen overheden en politie en veiligheid.

Meer weten?

Voor jou als kandidaat-raadslid hebben we volop keuze aan informatie om je voor te bereiden op het raadswerk:

  • Wegwijzer – voor raadsleden in raadsperiode 2022-2026 (online handboek met honderden aanbevelingen en praktische tips)
  • Informatiekaart met tips van raadsleden voor raadsleden
  • Online leeromgeving voor raadsleden met honderden modules, filmpjes, stappenplannen gratis toegankelijk voor jou als kandidaat-raadslid
  • Leerlijnen om je als raadslid voor te bereiden op het raadswerk, bijvoorbeeld hoe de gemeente werkt en welke instrumenten je kunt inzetten: waaronder:

Leerlijn 1 - hoe bereid je je voor op het raadslidmaatschap;
Leerlijn 2 - de basis als raadslid- wat doet een raadslid;
Leerlijn 3 - hoe word ik een sterke raad.

Organisatie

Het Klaar voor 4 jaarprogramma wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden in samenwerking met de Vereniging van Griffiers, VNG en VNG Connect en mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het doel van dit programma is om alle kandidaat-raadsleden voor te bereiden op de nieuwe raadsperiode zodat de nieuwe gemeenteraad goed en krachtig van start kan gaan.