Lessen van David Livingstone voor raadsleden in regionale samenwerking

Lessen van David Livingstone voor raadsleden in regionale samenwerking

DEN HAAG - David Livingstone in regionale samenwerking. Onder deze titel organiseren Raadslid.Nu en Vereniging van Griffiers op dinsdag 7 juni een deelcongres tijdens het VNG Jaarcongres in Haarlemmermeer. Het deelcongres wordt gehouden van 14-17 uur.

"Bent u als raadslid voorbereid op uw taak in de regio?" Vrij naar de Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone - "I am prepared to go everwywhere" - blijft regionale samenwerking voor raadsleden een zoektocht. Raadsleden hebben samen met bestuurders en griffiers de opdracht de democratische legitimatie van regionale samenwerking te versterken. In deze sessie dagen wij deelnemers uit om gebruik te maken van nieuwe voorbeelden en werkwijzen.

Geen angst voor het onbekende

Na een inspirerend betoog door Dirk Louter over het David Livingstone-effect (‘geen angst voor het onbekende’) volgt een presentatie door raadslid Gert Logt van vernieuwende werkwijzen in de regio. Ook bespreken we mogelijke acties waarmee u als raadslid of griffier meer greep krijgt op regionale samenwerking.

De inleiding -geinspireerd door en op de ontdekkingsreiziger David Livingstone - wordt verzorgd door Dirk Louter, ex-wethouder en adviseur met een grote ervaring op fusie- en samenwerkingstrajecten.

Vanuit de praktische invalshoek zal Gert Logt, raadslid in Halderberge en griffier in Hendrik Ido Ambacht de deelnemers vertellen over zijn ervaringen en goede en minder goede voorbeelden.

Informatie & aanmelden

Meer informatie over het deelcongres is hier te vinden op de site van het VNG Jaarcongres. Het deelcongres David Livingstone in regionale samenwerking is te vinden onder nummer 11.
Meer informatie over het VNG-jaarcongres is hier te vinden. Aanmelden voor het congres kan via deze link.

Tot afgelopen week hadden driehonderd raadsleden zich al aangemeld voor het VNG Jaarcongres waar 2.600 burgemeesters, wethouders, gemeentesecretarissen, griffiers en raadsleden op dinsdag en woensdag op Schiphol bijeen komen. Het VNG Jaarcongres in Haarlemmermeer staat in het teken van pionieren.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 3 juni 2016 

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn. 

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. 

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is. 

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!