U bent hier

Nieuw bestuur telt dertien raadsleden

Het nieuwe bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden telt dertien raadsleden als bestuurslid. De Algemene Ledenvergadering van de vereniging, bijeen in Utrecht, heeft zaterdag 11 juni een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur gekozen. 

De nieuwe voorzitter is Hanneke Willemstein (Alphen-Chaam). De twaalf andere bestuursleden zijn: Alinda Fredriks (Apeldoorn), Johan Hessing (Terneuzen), Ingo Kehe (Weststellingwerf), Jacques van Loevezijn (Raalte), Marjolein Mijling (Nijmegen), Jort Molenaar (Tilburg), Erwin Rutten (Waalre), David Schalken-den Hartog (Dordrecht), Jan Smits (Tynaarlo), Ricus Tiekstra (Drimmelen), Abdullah Uysal (Dordrecht) en Frits van Vugt (Gilze en Rijen).

Als gevolg van de verkiezing van het nieuwe bestuur eindigde het bestuurslidmaatschap voor Bahreddine Belhaj (Lelystad), Hans Egtberts (Duiven), Sjir Hanssen (Rheden), Marjo Molengraaf (Gorinchem), Hans van Mourik (Gorinchem), Piet Reitsma (Tytsjerksteradiel) en Mirjam Slobbe-Voogt (Zwijndrecht). Erwin Rutten, David Schalken-den Hartog en Frits van Vugt zijn voor een tweede bestuursperiode van vier jaar gekozen. 

Dagelijks bestuur

Het nieuwe bestuur kiest in zijn eerste vergadering op 2 juli een vicevoorzitter, secretaris en penningmeester.

Uitdaging

Aftredend voorzitter Bahreddine Belhaj gaf de nieuwgekozen bestuursleden een advies mee. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is in de periode 2018-2022 verdubbeld naar meer dan vijfduizend leden. De uitdaging voor het nieuwe bestuur is om niet alleen de ledengroei voort te zetten maar ook ervoor te zorgen dat er nog meer aandacht komt voor het belang en de betekenis van het lidmaatschap. Het nieuwe bestuur, aldus Belhaj, zal daarom vooral moeten laten zien door belangenbehartiging wat er nodig is om de rol en positie van raadsleden en de raad te versterken. De nadruk moet vooral komen te liggen op het vergroten van het bewustzijn dat de raad het hoogste bestuursorgaan is en dat raadsleden meer en duidelijker namens de inwoners de koers durven te bepalen voor hun gemeente.

Afscheidsboodschap

Vertrekkend voorzitter Bahreddine Belhaj dankt de raadsleden voor de samenwerking in de bestuursperiode 2018-2022: