Wat betekent schrappen van Kroonbenoeming voor de positie van de raad?

Wat betekent schrappen van Kroonbenoeming voor de positie van de raad?

De burgemeester wordt benoemd na aanbeveling van de gemeenteraad. Er wordt echter gekeken naar nieuwe benoemingswijzen. Een nieuwe benoemingswijze roept vragen op. Wat betekent dit voor de raad? Is de raad dan nog het hoogste bestuursorgaan?

Tijdens de Raadsacademie op 17 november in Dordrecht (09:30-13:00) gaan wij tijdens een workshop graag met u in gesprek over de gevolgen van de mogelijke voorstellen. U kunt daarnaastkiezen voor een workshop over de informatiepositie van raadsleden. Welke behoefte aan informatie hebben raadsleden en hoe zorgt u dat u de juiste informatie krijgt? VNG Realisatie biedt u tips en handvatten waarmee u de informatie verkrijgt die u behoeft.

Rol van de rekenkamer

Daarnaast staat de rol van de rekenkamer centraal. De rekenkamer is een belangrijke hulptroep voor de raad, maar desondanks wordt deze in elke gemeente anders gewaardeerd. De werkgroep lokale rekenkamers van het ministerie van Binnenlands Zaken is met een gespreksronde bezig door het hele land over invulling, positionering en het functioneren van de rekenkamer. Tijdens deze workshop gaan we graag met u in gesprek over tussentijdse bevindingen en geeft u mede vorm aan de input van de werkgroep richting de minister.

Algemene Ledenvergadering

Voorafgaand aan de Raadsacademie vindt de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden plaats. De stukken worden via onze nieuwsbrief aan de leden verspreid en kunt u opvragen bij het secretariaat via info@raadsleden.nl.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de Raadsacademie van 17 november kunt u hier vinden: Raadsacademie Dordrecht. Hier kunt u zich tevens aanmelden en een workshopkeuze invullen. Informatie over de Algemene Ledenvergadering kunt u hier vinden: Algemene Ledenvergadering. Bij vragen over de Raadsacademie of de ALV kunt u contact met ons opnemen via info@raadsleden.nl of door te bellen naar 070-373 8195.