Wielrennen voor Raadsleden in Veenendaal

Wielrennen voor Raadsleden in Veenendaal

Op vrijdag 19 mei 2023 organiseren Sportservice Veenendaal en wielerronde Veenendaal-Veenendaal de tweede nationale wielrenwedstrijd voor raadsleden. De race wordt gereden na de finish van de profwedstrijd Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen. Het parcours wordt uitgezet door het centrum van Veenendaal, waar de raadsleden een afstand van 40 kilometer afleggen. Aan de wedstrijd is de titel Nederlands Kampioen wielrennen voor Raadsleden verbonden.

Ook burgemeesters en wethouders

Deelname staat open voor wielrenners die in 2023 raadslid of schaduwraadslid zijn of zijn geweest. Harm-Jan van Ginkel (Sportservice Veenendaal): “We verwelkomen behalve wielrennende raadsleden, ook wethouders en burgemeesters. Het NK voor Burgemeesters lijkt al weer een paar jaar uit beeld, bij ons zijn ze van harte welkom.”

Het eerste officieuze Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Raadsleden werd in 2022 gewonnen door het raadslid Peter van Dijk uit Roelofsarendsveen. Van Dijk reed het hele veld op één of meer ronden achterstand. Wijnand Jonkers uit Houten werd tweede, Janno Meijer uit Pijnacker derde.

Ontmoeting

“Met dit NK bieden we sportieve raadsleden de kans om zich met elkaar te meten op de wielrenfiets,” aldus Van Ginkel. “Niet minder belangrijk is de ontmoeting vooraf, tijdens de vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal, en de nazit na de finish.”

“De renners moeten hun eigen fiets meenemen en bij de technische controle letten we vooral op de kwaliteit van de remmen. Ook de wielrenhelm mag niet ontbreken tijdens de koers, die op eigen risico wordt verreden. En natuurlijk een paar goede benen,” aldus Van Ginkel.

De wedstrijd begint om 17.30 uur met de warming up. De start is om 18.00 uur. Aanmelden kan via de link tot en met woensdag 17 mei 2023.

Veenendaal-Veenendaal

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal wordt sinds 1985 gereden. De profkoers bestaat uit twee wedstrijden, op vrijdag 19 mei de wedstrijd voor vrouwen en op zaterdag 20 mei de mannenwedstrijd. Die mannenkoers telt mee voor het Lotto Cycling Cup en is live op tv (Forza, RTV Utrecht) te zien. Bovendien zijn er in Veenendaal side-events voor jong en oud. Meer informatie? Kijk op www.veenendaal-veenendaal.nl

Peter van Dijk werd in 2022 de eerste officieuze Nederlands kampioen Wielrennen voor Raadsleden

(foto Sportservice Veenendaal/Ted Walker)