Shaping our Future-conferentie (Utrecht}

12 juni 2024

📢 Doe mee op 12 juni aan de Shaping our Future-conferentie in Utrecht, georganiseerd door de gemeente Utrecht en de VNG, in aanloop naar de VN-top van de Toekomst.

In de wereld van vandaag zijn de uitdagingen waarmee we als mondiale gemeenschap worden geconfronteerd diep verweven met lokale politiek en initiatieven. Beslissingen op lokaal niveau kunnen een diepgaande invloed hebben op kwesties zoals klimaatverandering, sociale rechtvaardigheid en economische gelijkheid. Door actief deel te nemen aan lokale politiek en gemeenschapsinspanningen, kunnen we deze uitdagingen gezamenlijk aanpakken en werken aan duurzame oplossingen die ons allemaal vandaag en in de toekomst ten goede komen.

Daarom is de Shaping our Future-conferentie ontworpen voor en met jongeren, met als doel te komen tot een reeks aanbevelingen en innovatieve oplossingen om de invloed van jongeren op intergouvernementele processen via lokale overheden te vergroten. Deze aanbevelingen zullen worden overgebracht door burgemeester Dijksma van Utrecht tijdens haar ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres in juli in het kader van een Adviesgroep voor Lokale en Regionale Overheden, in de laatste fasen voorafgaand aan de VN-top van de Toekomst in september.

Het evenement zal plenaire sessies en rondes van break-out sessies bevatten die ingaan op belangrijke thema's, waaronder:

🌍 Klimaatbestendigheid en duurzaamheid

🌍 Gelijke kansen voor alle jongeren

🌍 Onderwijs, werkgelegenheid en innovatie

🌍 Impact en besluitvorming

📅 De conferentie vindt plaats in het Centraal Museum in Utrecht op woensdag 12 juni. We vragen vooral jongeren (vertegenwoordigers) en lokale besluitvormers om zich bij ons aan te sluiten terwijl we samen onze toekomst vormgeven. 

 Meer informatie

Meld je hier aan voor de conferentie.

En klik hier voor meer informatie.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.