Veroordeling voormalig penningmeester

Veroordeling voormalig penningmeester

Voormalig penningmeester Jan Dijkgraaf is door de Rechtbank Noord Nederland veroordeeld tot betaling van ruim € 35.000 aan de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Deze veroordeling krijgt Dijkgraaf omdat hij geld van de vereniging wegsluisde naar privérekeningen.

Voorzitter Peter Otten zei in 2012 over de aangifte het volgende: ‘de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is druk bezig met een professionaliseringsslag. De financiële rapportages bleven daarbij steeds achter. Bij de overdracht van het penningmeesterschap medio 2011 bleek al snel waarom. Voor een substantieel bedrag zijn er onduidelijke boekingen verricht. Waar onze leden integriteit hoog in het vaandel moeten hebben staan, is het dan bijzonder teleurstellend om tegen een voormalig bestuurslid aangifte te moeten doen’.

De vereniging is er desondanks in geslaagd continuïteit te bieden in haar missie en heeft daarnaast haar positie weten te versterken. De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden heeft dit kunnen realiseren, mede dankzij de betrokkenheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de VNG. Beide onderschrijven het belang van een krachtige beroepsvereniging van raadsleden, als natuurlijke partner naast de verenigingen van andere ambtsdragers als burgemeesters, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen.