Raadslid verkozen tot minister van gehandicaptenzaken

Raadslid verkozen tot minister van gehandicaptenzaken

Het Hardenbergse raadslid Rick Brink is de eerste minister van gehandicaptenzaken. Uit de overgebleven zes kandidaten kwam Brink op live-televisie als winnaar uit de bus. Hij treedt een jaar lang in dienst als vertegenwoordiger van twee miljoen gehandicapte mensen in Nederland en krijgt een eigen team ter ondersteuning.

Brink wist de jury, bestaande uit oud-minister Ronald Plasterk, wielrenster Leontien van Moorsel en cabaretier Vincent Bijlo, te overtuigen van zijn kwaliteiten. Het publiek had de laatste stem. Brink wil zich sterk maken voor een inclusieve samenleving, en dat begint al bij kinderen: “De basis voor acceptatie van mensen met een beperking begint bij kinderen. Kinderen moeten leren dat het niet eng is om te spelen met kinderen met een beperking. Dat zal kinderen met een beperking later ook weerbaar maken en helpen met bijvoorbeeld het zoeken naar een baan”. Als belangrijk speerpunt wil Brink zich inzetten voor inclusieve speeltuinen.

Aan de slag

Hugo de Jonge (minister Volksgezondheid, Welzijn en Sport) was ook aanwezig bij de verkiezing. Na de uitverkiezing van Brink overhandigde de Jonge aan Brink een tas met het eerste papierwerk. Stilzitten zit er dan ook voorlopig niet in voor Brink. Morgen wordt hij al verwacht door de Jonge in Den Haag voor zijn eerste werkdag.

Interview

Wij zijn de archieven ingedoken voor een interview met Rick Brink. In 2014 was hij namelijk Raadslid van de Week bij onze vereniging. Het interview is hier te lezen.