Collectief leren voor en door raadsleden

7 december 2020

Voor raadsleden is een van de grootste uitdagingen om te werken aan een sterke raad die er toe doet. In verschillende gemeenten besteden raadsleden tijd en energie hoe zij samen tot een sterkere, beter functionerende raad kunnen komen. Deze ervaringen en inzichten willen we delen en bespreken tijdens de bijeenkomst over collectief leren door raadsleden.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden organiseert op maandag 7 december, van 16:00 tot 17:00 uur de online sessie ´Collectief leren voor en door Raadsleden'. Deze sessie is bedoeld voor zowel raadsleden als griffiers.

Alinda van Bruggen van WagenaarHoes zal de ervaringen en bevindingen van het project “Teamleren” in vier gemeenten (Goirle, Langedijk, Lelystad en Molenlanden) delen. Zij zal aanbevelingen en adviezen presenteren voor gemeenteraden en griffiers die na willen denken hoe zij collectief ontwikkelen als raad willen vormgeven. 
Ellie Potiek zal hierna de ervaringen met collectief leren op basis van het competentiescan traject delen. Met de competentiescan kunnen individuele raadsleden zien op welke punten zij zich verder kunnen ontwikkelen. Ellie Potiek zal ingaan op hoe het collectief invullen van de competentiescan kan leiden tot een ontwikkeltraject voor de raad als geheel. Ook hier zullen aanbevelingen en adviezen gepresenteerd worden voor het vormgeven van collectief ontwikkelen als raad. 

Meer informatie

Deelname aan deze gesprekssessie is geheel kosteloos. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden via info@raadsleden.nl.

Inschrijven

Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar.